След протеста на Джоуи Бардж всички мъже във фирмата можели вече да носят къси панталони

Летните жеги започнаха, а с тях и обичайните офис проблеми. На много места за мъжете продължава да е задължително облеклото с дълги ръкави и дълги крачоли - нещо, което може да бъде много неудобно. 

С такъв проблем се е сблъскал и британецът Джоуи Бардж, който отишъл на работа с рокла, защото преди това бил върнат у дома заради късите си панталони.  

Подтикнат от непоносимата жега, "налегнала" Великобритания, Джоуи Бардж се появил на работното си място в кол център с риза и елегантни къси панталони.

"Ако на дамите е позволено да носят поли/рокли в службата, защо и аз да не се облека с къси панталони?", пише Бардж на профила си в "Туитър".

If women can wear skirts/dresses at work can I wear smart shorts like so? pic.twitter.com/UD0AQ6ZCbP

— joey (@jBarge_) 19 юни 2017 г.

Виж още: Как да облекчим живота на служителите си през лятото

Малко по-късно той публикувал нов туит, в който твърди, че е изпратен обратно у дома, защото е нарушил дрескода на компанията. Служителят все пак се върнал на работа, този път облечен с черна рокля на розови и оранжеви ивици, която заел от майка си.

pic.twitter.com/tIvA7UvDoN

— joey (@jBarge_) 19 юни 2017 г.

В крайна сметка Джоуи Бардж бил уведомен, че след неговото "изявление", на мъжете в службата ще бъде разрешено да носят къси панталони.

Виж още: Българска IT компания праща служителите си да работят от плажа в Коста Рика

"Частична победа?" - с този надпис Бардж е озаглавил качената в социалната мрежа снимка на бележката, уведомяваща служителите за промяната в дрескода.

Джоуи Бардж е получил разрешение да се върне у дома и да се преоблече, но е решил да остане с роклята през целия работен ден.  

Източник: "Дейли мейл"