Четиримата щастливци трябва да държат колегите си в течение на всички предизвикателства, които работата от "изнесен офис" може да донесе

Ако бихте могли да замените офиса си с безумно красив плаж и да работите от там в продължение на година, бихте ли го направили? Вероятно отговорът на този въпрос би бил еднозначен за повечето хора - да, разбира се! 

Българската ИТ компания Dynamo Software изпраща свои служители на "изнесен офис" по бреговете на Коста Рика. Проектът, наречен Pura Vida, стартира с четирима души, а идеята е това да се превърне в дългосрочна практика на фирмата, съобщава "Дневник". 

Служителите, които ще работят от плажа, ще имат тежката задача да държат в течение останалите си колеги за всички интересни моменти и предизвикателства, които работата от "изнесен офис" може да донесе.

"Идеята се роди след посещение на Коста Рика от член от екипа ни. Беше повече от очарован от екзотичната дестинация, показваше ни снимки на най-красивите залези и пейзажи, а на една от тях беше с лаптопа си. Довършваше важна кампания за клиент, но това не му попречи да замине на почивка със семейството си", разказва основателят на Dynamo Software Дилян Павлов.

"Живеем в изключително бързоразвиващ се свят и технологиите ни позволяват една свобода, за която не сме и мечтали преди години. Искаме да покажем, че работата в IT сектора не е клишираната представа за писане на код от 9 ч. до 19 ч. на едно бюро - напротив, нашата работа ни позволява свобода и динамика, които малко професии могат да си позволят", допълва още той.

Източник: "Дневник"