За нов социален министър се спрягат две имена от ГЕРБ

"Нови избори са рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове. Много ми е мила държавата, за да си позволя нещо такова", коментира премиерът Бойко Борисов ситуацията в страната, след като приключи срещата си с премиера на Великобритания Дейвид Камерън в Лондон снощи. 

"Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не - избори", допълни той. 

Борисов коментира, че социологическите проучвания показват, че при евентуални избори днес съотношението на силите пак би било подобно и реално няма да има промяна в политическия пейзаж.

Премиерът припомни, че Румен Петков го е направил премиер като го е изгонил от МВР преди години.

Виж още: Нови избори или по-скоро не?

Според Борисов излизането на АБВ от управлението не е особено важно, тъй като те не са подкрепили правителството за нищо съществено, а са се "съревновавали с БСП кой е по-ляв".

По думите на Борисов оставката на Ивайло Калфин е била тежка и за двете страни, тъй като е бил голям професионалист, но все пак има заместник за него, тъй като ГЕРБ е пълна с кадри.

Към момента се въртят имената на бившия социален министър от първия кабинет на Борисов - Тотю Младенов, както и това на насотящия вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, като желанието на ГЕРБ е Дончев да поеме социалното министерство. 

Наскоро премиерът заяви, че Томислав Дончев няма да е кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори. Евентуалнот му поставяне начело на социалното министерство би затвърдило това, тъй като по този начин Дончев ще е твърде зает с министерски дела, за да има времето да подготви президентска кампания. 

Източник: Агенция "Фокус"