Церемонията по раздаването на 86-ите академични награди беше определена у нас като скучна, но постави рекорд по гледаемост в САЩ

Встъпителният монолог на Елън Дедженъръс може да не беше нищо особено, но импровизациите й по време на 3,5-часовата церемония имаха ефект!

Идеята на водещата да изкара на сцената нищо неподозиращ доставчик на пица докара на лосанджелиска пицария безплатна реклама пред 43 млн. тв зрители (рекордна аудитория за последните 10 години) и 1000 долара бакшиш, събран от звезди като Брад Пит.

Всъщност Едгар Мартиросян, който раздаде парчетата пица на изгладнелите звезди, върти една от пицариите Big Mama's and Papa's заедно с брат си, като се занимава дори с приготвяне и доставка. В Лос Анджелис веригата, собственост на други арменци, съществува от осем години и днес има 20 заведения.

По-късно Едгар гостува и в токшоуто на Елън, която била редовен негов клиент. Именно там тя му връчи бакшиша, който събра в шапката на Фарел Уилямс с едно минаване между редовете (запазвайки за себе си балсама за устни, с който лауреатката на "Оскар" за поддържаща роля Лупита Нионго плати в натура).

Бизнесменът на свой ред й сподели, че любимата му актриса е Джулия Робъртс, и си спомни как навремето, когато още живеели в Москва, я гледали в "Хубава жена".

Пицариите им са прочути и от книгата на световните рекорди "Гинес", където са вписани с най-голямата пица, предлагана в продажба - квадрат със страна 1,37 м. С нея могат да се нахранят между 50 и 100 души, а цената е 199,99 долара (плюс ДДС). Приготвя се по предварителна заявка.

Безплатната реклама, която получиха с този няколкоминутен скеч на "Оскарите", се равнява на милиони, тъй като цената на 30-секунден клип в паузите на церемонията достига 1,8 млн. долара.

Виж още: "Оскарите" счупиха рекорд в "Туитър"

Водещата се погрижи специално за бременните актриси в публиката (Оливия Уайлд, Кери Уошингтън, Елза Патаки), а дъщерята на Джейми Фокс, 19-годишната Корин, сподели в "Туитър" снимка, на която са двамата с баща й плюс Чанинг Тейтъм с жена си Джена Дюан - и с парчета пица.