Американци решиха да популяризират българските плетени обувки в страната си. За целта Джеф Лион, Тайлър Нелсън и Тревър Нелсън използваха помощта на известния сайт за набиране на средства KickStarter.

В началото на 2014 г. кампанията за събиране на пари бе обявена за успешна, като тримата американци достигнаха целта си от 10 000 долара, пише econ.bg.

Обувките "Бос" (Bös Footwear) за първи път се представят на пазара в САЩ. Предлагат се за мъже и жени в три цвята - черен, бежов и комбинация от черно и бяло.

При представянето на марката "Бос" основен акцент е поставен върху българския им произход.

"Вярваме, че всяка държава по света има уникални продукти. Нашата цел е да ви ги представим. Първото ни съкровище, обувките "Бос", идва чак от България. Тези обувки са популярни в страната повече от 20 години и е време останалият свят също да им се наслади", споделят тримата американци.

Произходът на обувките е град Пловдив, шестият най-древен град в света. Производството им се осъществява изключително и само в България и оттук се доставят до Америка и до целия свят, обясняват авторите на идеята. Те имат амбиции да превърнат "Бос" в едни от най-разпространените обувки по света.

В момента обувките се продават на цени от 39 долара нагоре и в различни комбинации с други продукти, достигащи над 140 долара.