Знаете ли, че в 37 американски щата монокините са забранени със закон и съответно наказуеми? А че всъщност не е било нормално и мъжете да ходят голи до кръста, докато не са си извоювали това право?

Лина Еско - актриса, режисьор и активист, наскоро ни запозна с тези факти покрай филма си Free The Nipples (букв. "Освободи зърната"), на чиято премиера би трябвало да станем свидетели през тази година.

Зад идеята за филма стои кампанията със същото наименование. В интервю Лина Еско описва женските зърна като нещо възвишено, което безпричинно остава скрито от света прекалено дълго време.

Всичко започнало от няколко страници във "Фейсбук" и "Инстаграм", но впоследствие те биват преднамерено изтрити и всичко се разраства единствено в "Туитър", където Майли Сайръс показа гърдите си като коледен поздрав за Ню Йорк в подкрепа на кампанията.

ФотогалерияЗърна!

Накрая се стига до краткия клип, който нагледно демонстрира реакцията на обществото при вида на свободно разхождащи се полуголи жени по улиците на Ню Йорк. Основният мотив се съдържа в твърдението, че по света има твърде много насилие, за да се вторачваме в женските зърна.