Според Капка Георгиева скандалът с клекшопа от петък вече е просто пиянска история, която излязла извън контрол

"От 2006 г. насам близо до предизборни кампании Волен Сидеров провокира по различни начини полицията. Факт е, че по този начин той и неговата партия влизат в новините." Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред Би Ти Ви, коментирайки събитията от петък вечер, когато лидерът на "Атака" влезе в пререкания с полицията

Бъчварова разкри още, че в 1,30 в нощта на петък срещу събота е получила обаждане от другия замесен в инцидента - Десислав Чуколов. Тя обаче не му е отговорила.

Защо двама депутати правят проверка на акцизни стоки през нощта?

Ситуация, в която един депутат прави проверка за акцизни стоки, не е естествена, каза още вицепремиерът и добави, че органите на реда са реагирали правилно и не са допуснали да има разрастване на скандала със Сидеров и депутата Десислав Чуколов.

"Какво се е случило очаквам да разберем от разследването на Прокуратурата. Като министър на вътрешните работи за мен е недопустимо някой, дори депутат с имунитет, да посяга на служители. Волен Сидеров е посягал на полицай", каза Бъчварова. 

Тя сподели, че е получила писма от граждани, включително от трима лекари - свидетели, които настояват за публично извинение от Сидеров.

"Всички, които са присъствали, представят различна картина от Сидеров. Нека институциите си свършат работа и след това ще даваме оценка. В други случаи българските полицаи имат доста премерено поведение и не нарушават правата на гражданите. Това е факт от обществен интерес. Има ред, по който като се установи кой е превишил правата си, да се даде санкция за това. Това, което виждам, не е поведение, което да спечели обществено одобрение. Следих този случай, непрекъснато бях информирана от главния секретар", заяви тя 

Бъчварова коментира още, че не може да разбере логиката посред нощ да се извършва проверка за контрабанди стоки, при това от депутат, тъй като има органи на реда, които се занимават с това.

"Ние сме заинтересовани да се проведе обективно разследване, след като Цацаров поиска имунитета на Сидеров. Надявам се той да си го даде сам", коментира вицепремиерът.

Питай бившата жена, която не е толкова бивша

Виж още: Неизвестният извършител на републиката

Междувременно, вероятно водени от максимата, че ако искаш да разбереш нещо интересно за един човек, трябва да питаш бившата му жена, в сутрешния блок на Нова телевизия събитията коментира Капка Георгиева. По нейни думи обаче, двамата все още са женени.

"Нямам развод с този човек. До този момент ми се отказва такъв. Подала съм документи преди няколко години", заяви тя.

Развод между двамата нямало, защото Сидеров не желаел да се яви в съда. Според българските закони развод могат да получат само ако и двамата се явят в съда. 

"В същото време прочетох, че се готвел да сключи църковен брак на 1 ноември. Ние със сина ми готвим писмо до патриарха, с което да го уведомим, че многоженството още не е позволено в България", заяви Капка Георгиева. 

Тя коментира и поведението на Сидеров в петък вечер, когато вдигна скандал пред клекшоп в София, като според нея това не е замислена пиар акция, а просто пиянска изцепка.

"Пиянска история, довела до по-голям скандал, намесили са се много хора, в хода на замазването е ставало по-лошо и по-лошо", заяви Капка Георгиева. 

Източник: Нова телевизия