Двамата братя от Косово на 28 и 31 години са подозирани от германските власти, че са планирали атентат в търговски център

Двама души са арестувани в германския град Дуисбург по подозрение, че са подготвяли терористично нападение, съобщава Би Ти Ви.

Заподозрените са двама братя от Косово на 28 и 31 години и според властите те са планирали атентат в търговски център в Оберхаузен.

Полицията разследва до какъв етап на подготовка за нападение са достигнали и дали са замесени повече хора. В района на търговския център и прилежащия към него коледен базар мерките за сигурност са засилени.

Властите разследват до какъв етап на подготовка за нападение са достигнали заподозрените и дали са замесени повече хора. В района на търговския център и прилежащия към него коледен базар са засилени мерките за сигурност.

Засега не се уточнява има ли връзка между предотвратеното нападение и атентата с камион на коледния базар в Берлин в понеделник, при който загинаха 12 души.

Виж още: Кой е Анис Амри, атентаторът от коледния базар в Берлин

Междувременно стана, че една от загиналите е чехкиня, която живеела и работела в Германия. Досега се знае още, че сред жертвите има италианка и израелка, двама германци и шофьора на камиона. 

Броят на радикалните салафити в Германия е нараснал рязко през последните месеци, съобщи германското вътрешно разузнаване. Привържениците на консервативното интерпретиране на исляма в страната са около 9700 - с 500 повече в сравнение с преди три месеца, предупреди Федералната служба за защита на конституцията.

Федералната полиция засилва контрола на летищата, железопътните гари и в граничните области в Германия.

Източник: Би Ти Ви