Кандидатът за общински съветник и доведения му син бяха оставени в ареста по обвинението за нападение над журналисти

Журналистите са си просели боя. Това заяви адвокат Георги Лялев, който защитава кандидата за общински съветник Тайчо Василев-Пиже по време на изслушването на мярката за неоктлонение срещу нападателите на екипа на Нова телевизия.

Софийският апелативен съд (САС) потвърди решението на Софийски градски съд и остави в ареста Пиже и доведения му син.

За нападението бяха задържани четирима души - Трайчо Василев-Пиже, доведеният му син Владимир Андонов, биологичният му син Иво Василев и техният приятел Ангел Ангелов. И четиримата са обвинени в хулиганство. Последните двама бяха освободени миналата седмица, а прокуратурата не е обжалвала мярката им.

По думите на Лялев, клиентът му само е псувал екипа и е крещял, в опит да тушира напрежението. Нямало обаче никакви данни да е нападал журналисти и цялото обвинение срещу него е, за да се угоди на една медия, твърди още адвокатът.

"В светлината на заливащите ни по същата тази медия формати, е най-малко цинично да бъдат повдигани обвинения на Пиже и да се иска задържане", категоричен беше Лялев.

Виж още: Държава на Пижета

Адвокатът описа поведението на журналистите, преди да бъдат нападнати от Пиже и компания, лаконично: "Целена и търсена провокация". Прокуратурата обаче потвърди, че дори и да е имало провокация, нападателите не трябвало да реагират така.

По думите на защитата внучето на Трайчо Василев-Пиже е в болница вследствие на стреса, преживян по време на нападението. В съда бе представен като ново доказателство лист за хоспитализация. Доведеният му син Владимир пък трябвало да бъде освободен, защото имал кредит за изплащане. Съдът обаче реши друго и двата остават в ареста.

Източник: Нова телевизия