Забързани, модерни, със самочувствие. Това са младите днес

Повечето са добре образовани. Обединява ги стремежът към бърз скок в кариерата. Имат високи изисквания към работодателите. Правят всичко възможно да получават добри пари, за да пътуват, да се откъснат от зависимостта от родителите и да се забавляват.

Има 8 важни неща, на които трябва да се научат бъдещите лидери, преди да встъпят в третото десетилетие от живота си. Business Insider смята, че тези умения са следните:

Да управляват личния си бюджет. Те трябва да проумеят, че разпределянето на месечния доход не е нещо, което ограничава човека. Напротив, то го освобождава. Щом разберете колко точно пари ви трябват за първостепенните неизбежни разходи, научете се да заделяте настрани и за лични цели, мечти. Така ще станете по-щастливи. Ще можете да организирате повече събития, които ще ви останат като хубави спомени. 

Да приготвят поне едно, уникално свое ястие за вечеря. Да се живее на пица, спагети и консерва с риба тон е лесно през студентските години, но е редно човек да узрее по отношение на менюто. Знаем, че не всеки е роден кулинарен талант, но готвенето вкъщи може да бъде полезно за стомаха, портфейла, а защо не и за самочувствието.

Да пишат грамотно и професионално електронна поща до шефа на отдела, мотивационно писмо и автобиография, отговор до клиент, писмо за благодарност...

Да имат волята да не харчат големите суми от банковата си сметка. 20-те години са времената на импулсивни покупки. Щом ни паднат пари, ги харчим докрай за мечтани марки, вещи, вечери в заведения. След 25-годишна възраст този род изцепки е просто глупаво. Най-малкото, понеже тогава вече би трябвало да знаем колко трудно се печелят парите. 

Да сменят гума на автомобила.

Да следят в интернет движението на личните си пари в банката. Дигитално да се разплащат. Това са основи на съвременния финансов живот. Вероятно вече пазарувате в интернет. Направили сте прехода от медиите на хартиен носител и телевизията към онлайн източниците. Ако сте разумен мениджър на собствените си доходи, трябва да знаете във всеки един момент какъв е финансовият ви баланс. В наши дни има приложения, които предлагат тази услуга.

Да загърбват и да продължават напред (в най-широкия смисъл на думата. Става въпрос за умението да продължим да полагаме усилия, дори да не сме получили работата, която сме искали. Да се борим да си купим дом, след като разберем, че вноската за мечтаната къща е много по-голяма, отколкото можем да си позволим. Да се освобождаваме от старите връзки.

Разочарованието, като чувство, е не по-малко остро когато си на 13 години, на 30 или на 43. Мъдростта означава да можеш да познаваш кои битки си струват. Сред здравословните подходи се включват разговорите с приятели, йогата, оглеждането наоколо за ново преживяване. Сред вредните са удавянето на мъката в алкохол и вземането на лична кредитна карта, с която да се изкупи мола.

Да балансират между работата и личния живот. Всичко е въпрос на приоритети и на това за кого се смятаме. Не позволявайте заради всичките ви усилия за кариерно израстване работата да превземе личността ви. Работата може да бъде чудесно средство да се сдобиваме с парите, които са ни нужни, за да финансираме хобитата си и да бъдем в останалото време, когато не се занимаваме с нея, човекът, който искаме да бъдем - различен от останалите, със собствени интереси, външен вид, характер.
Само ако имаме и личен живот, освен работата, сме пълноценна личност. 

Източник: Мениджър Нюз