Как можете да изкарвате пари с възможно най-малко усилия

Мързелът в петък следобед е нещо изключително силно. В такива моменти човек се отдава на размисъл и тихо мрънкане под носа защо трябва да се труди, при все че гадните шведи работят по 6 часа на ден... 

Ако пък вече толкова ви мързи, че да искате и действително да си смените професията, се оказва, че решение има. Има достатъчно високоплатени професии, които ще ви позволят да бъдете толкова мързеливи, колкото ви се иска. Някои от тях са нетрадиционни, но пък не изискват почти никаква предварителна квалификация. 

The Richest подбират тези професии, за които се изисква най-малко подготовка и най-малко усилие, като все пак плащат и добри пари.

Ето някои от тях:

Професионален чужденец 

В Китай плащат на хора да се облекат в костюми и да изглеждат авторитетно на бляскави събития, като играят ролите на богати чужденци. Заплатата е между 1000 и 1600 долара на седмица в зависимост от броя събития.

Професионален прегръщач 

В САЩ можете да наемете човек, който да ви прегръща, ако се чувствате самотен. Тарифата е 80 долара на час.

Изпитател на легла

Големите хотели плащат на хора да спят в новите легла и да оценяват удобството им. Заплащането варира според звездите на хотела.

Дегустатор на бира 

Мечтаната професия. Производителите на бира наемат и обучават хора, които после да изпробват бирата и да дадат оценка на качеството ѝ.

Виж още: Шест странни професии, за които дори плащат пари

Изпитател на видеоигри 

Още една работа-мечта. Практикуващите я получават между 10 и 18 долара за всеки час, в който изпробват нови игри и търсят бъгове в тях.

Участник в изследвания на съня 

Такива проучвания се правят постоянно в големите центрове, а някои участници заработват дори по 1000 долара, като си дремват по няколко часа под наблюдение.

Виж още: Най-абсурдните извинения за отсъствие от работа

Човек, който разхожда кучета 

Вярно е, че тази професия изисква известно физическо усилие. Затова пък тарифата в някои американски градове достига 50 долара на час. Но пък колко да е трудно да се разходиш в парка с кучето? 

Източник: The Richest