Бизнесът без комуникация в социалните мрежи вече е невъзможен и е важно какво и как публикуваме

Социалните медии са незаменим партньор в комуникацията на бизнеса с клиентите. Чрез тях достигаме до хората по възможно най-пряк начин, споделяме визията си, офертите си и като цяло комуникираме с хората. И докато допреди няколко години въпросът беше дали използваме социални медии, вече трябва да се питаме как ги използваме.

Най-важната причина за това - никой няма да ви следва, ако сте скучни, досадни или безинтересни. Дори да сте добър бранд, непремереното поведение в социалните мрежи може да ви коства последователи. А именно те са най-важните за стратегията на дигиталния ни маркетинг. 

Но все пак има начин как да спечелим фенове за профилите си в социалните мрежи. Inc.com предлага няколко прости съвета, които ще ви помогнат да спечелите последователи в интернет.

1. Публикувайте оригинално и релевантно съдържание

Причината хората да ви следват е, за да видят какво вие имате да кажете и да предложите, не някой друг. Затова съдържанието, което споделяте, трябва да е уникално и да засяга темата, в която сте силни. Разбира се, можете да споделяте и мислите на някой друг, но те трябва да се придружени от ваш коментар. 

2. Ангажирайте се с онлайн идентичността си

Не става само с публикуване на статуси и снимки, има работа и след това. Ако някой реши да се свърже с вас чрез съобщение, отговорете. Ако ви питат нещо в коментар, отговорете. Всеки човек, който се ангажира с вашите профили е потенциален клиент, който да бъде спечелен. Личният отговор, дори и на критичен коментар, показва, че сте сериозни и вземате предвид мнението на клиентите си. 

Виж още: Пет причини сайтът ви да не генерира продажби​

3. Публикувайте интересни истории

Един от много тънките и важни моменти е профилът ви да не се превърне в брошура с промоции. Това е нещо досадно и никой не се ангажира да чете подобни неща. Споделяйте истории, които ще накарат последователите ви да коментират или да споделят публикацията ви. Така не просто ще затвърдите присъствието си, но ще успеете да достигнете и до нови хора. 

4. Правте игри с награди

Потребителите обичат хубавите игри с награди. Това ще ви помогне да наберете нови последователи и да накарате старите да се включат по-активно.

5. Публикувайте регуларно

Изберете определено време, на което да пускате публикация и гледайте да го спазвате. Не, разбира се, точно до минута, но относително. Пробвайте различни вариации и действайте според тази, която ви носи най-голяма активност. Принципно се смята, че 2 публикации на ден са добър ритъм, но това може да не отговаря толкова добре на вашата публика, така че експериментирайте. 

Виж още: Какви са чертите на добрия автор​

6. Снабдявайте последователите си с ценна информация (без да звучите като сноби)

Истината е проста. Вас ви следват, защото сте интересни и полезни. Давайки информация за областта, в която сте експерт, вие си печелите лоялност и последователи. Много зависи обаче и как се поднася тази информация. Ако звучите като някой, който взема себе си за най-висша инстнация, има голяма опасност да ви вземат за сноби и да се провали всичко хубаво постигнато. 

Източник: Inc.com