Какво да си направим, когато не ни се готви

Лято е, времето навън е горещо и ни е трудно дори да дишаме, камо ли да се храним.

Всичко, което поемаме като храна и напитки, освен да задоволи физиологичната ни потребност от храна и течности, трябва и да ни освежава и да ни кара да се чувстваме по-добре.

През лятото готвените храни не са най-добрият възможен избори точно за освежаване.

Те може и да ни нахранват, но след тях ни става тежко и дори може да вдигнем кръвно.

Решението в случая са салатите.

С подходящата салата, достатъчно течности и повече плодове определено може да се нахраним.

Освен това салатите се правят най-вече от свежи продукти, което определено влияе положително на здравето ни.

Заедно с колегите от Kulinaria.bg ви предлагаме 5 салата, подходящи за лятото:

Гръцка салата

Сирене, краставици, домати, маслини. Все свежи продукти, които вървят много вкусно със силно изстудена ракия. Факт е, че Гръцката салата твърде много прилича на неразбъркана шопска, но както и да предпочитате тези продукти, те ще повлияят положително на стомаха ви и ще ви накарат да се чувствате по-добре. Рецептата за Гръцка салата е проста и можете да я намерите тук.

Свежа салата от царевица и маслини

Комбинацията от царевица, чери домати и маслини може да се окаже едно от най-вкусните леки неща, които сме опитвали. Салатата е лека и приятна и може да послужи за някое междинно следобедно ядене. Също така можете да я поднесете с аперетива и ще се върже чуденсо. Рецептата можете да намерите тук.

Зелена салата с шунка и орехи

Тя е добро решение, ако ви се яде малко и не искате да прекалявате с престоя на масата. Съдържа важни енергийни източници като месото и орехите, освен това е изключително вкусна. Рецепта за салатата можете да намерите тук.

Свежа салата с морски водорасли и миди

Лятото е сезонът на морските дарове. Комбинацията от зелена салата, водорасли и миди може да ви накара да се почувствате на морския бряг, дори да сте закотвени на сушата, в градската джунгла. Тук може да видите как се приготвя тази прекрасна морска салата.

Мешана плодова салата

Все трябва да има нещо и за десерт. Плодовата салата има уникален свеж вкус и може да подейства ободряваща заради огромното количество витамин C, който предлага. Вкусно и полезно, какво повече ни трябва. Освен това се приготвя за минути. Тук може да намерите и пълната рецепта.

Още вкусни и приятни рецепти можете да намерите в Kulinaria.bg.