Как да постигнем мечтания плосък корем.

Избягване на въглехидратите

Мнозина вярват, че като не ядат въглехидрати отслабват. Това обаче не е така – просто има добри и лоши въглехидрати и ако се придържате към първите няма да имате никакви проблеми с теглото си.

Виж още: Преяждате ли?

Глад до смърт гарантира плосък корем

Някои от вас сигурно си мислят, че гладът е единственият начин да отслабнат. Но това не е така. Може да гладувате и това да свие стомаха ви и да създаде илюзията, че вече отслабвате. Но ако се подложите на мъчителен глад, хем няма да подобрите фигурата си, хем ще съсипете здравето си. Гладът съсипва метаболизма ви и организмът вече не гори мазнини.

Виж още: Как да утолим глада

Повече коремни преси – по-стегнат корем

И да правите стотици коремни преси, това не ви гарантира плочки на корема. Истината е, че всеки човек има плочки, но те са скрити под пластове мазнини. Ако искате да изглеждате добре, трябва да се фокусирате първо върху това да стопите този мазен слой.
По-добре започнете да се храните здравословно и да спортувате и ако сте търпеливи, резултатите ще се появят.

Виж още: Как да ограничим калориите

Хапчета за отслабване и добавки

Може да звучат примамливо и да ви обещават плосък корем, но това далеч не е така. Ако обърнете внимание, почти всички подобни лекарства/добавки действат на база обезводняване (диуретици) и често в листовките е обяснено, че трябва да се движите повече и да намалите приема на храна. Е, познайте – и без хапчетата, ако заложите на упражненията и разумното хранене ще отслабнете.

Виж още: 10 правила за здравословно хранене

Пакетирани диетични продукти за чудати резултати

Има много подобни храни в опаковки, които уж ви помагат да отслабнете. Често те съдържат рафинирана захар и много съставки, които не са необходими на тялото ви. Освен това част от тях имат висока калорийна стойност и без да се усетите, вие реално поемате над желаните калории.

Виж още: Няколко прости правила при отслабване

Източник: Tialoto.bg