Успяхте ли да разпознаете роднините си в различните типове членове на фамилията?

Всяко семейство е уникално само по себе си. Същевременно обаче могат много лесно да се открият идентични типове характери във всяка една фамилия. Lifehack.org извежда няколко основни типажа, които присъстват в различните семейства. Можете ли да откриете някой роднина тук? Или дори себе си?

1. Този, който се грижи за всички

Всяко семейство има нужда от такъв човек - някой, който винаги поставя нуждите на другите пред своите собствени и така успява да реши проблемите на всички. Тези хора винаги знаят как сте, какво не е наред с вас и как да ви помогнат. Те са злато, но не трябва да се прекалява с търпението им, тъй като в един момент може да им писне и семейството може да разбере колко лошо е да загубиш именно такъв човек.

2. Контролиращият

Този тип хора винаги имат мнение за всичко и винаги имат "правилен начин" как да се случват нещата. Често са изключително досадни, но са ненадминати, когато трябва да се организира нещо. Поверете им организацията на някое семейно събитие и те ще се справят блестящо. 

Виж още: Кои са 30-те неща, които правят семейството щастливо

3. Миротворецът

Във всяко семейство има проблеми, караници, скандали и т.н. Затова е нужен и някой, който после да прави всичко по силите си, за да сдобри скараните страни и да възцари отново мир и семейна хармония. Тези хора често са склонни да проповядват философията, че в семейството по-важно е да си щастлив, отколкото да си прав. 

4. Черната овца

Дори и най-добрите семейства си имат някой и друг член, който винаги ще се намери в проблем и винаги ще забърква каши. Те са трудни за обичане и присъствието им на семейните сбирки почти винаги означава, че по някое време ще се развихри скандал, но все пак са част от семейството и малките грешки им се прощават. 

5. Тихият

Това е онзи член на фамилията, за който лесно забравяме. Този тип хора са тихи, мълчаливи и рядко ще обърнат вниманието на околните към себе си. Срамежливи и добродушни, те гледат да не пречат и по-скоро четат книга в ъгъла, отколкото да оповестяват на всеослушание какво се случва с тях. Разбира се, има и не толкова мил подвид на тихия типаж и това са онези членове на фамилията, които смятат, че им е под нивото да говорят с останалите членове от семейството.

Виж още: Какво да правим, когато член от семейството "ни пие кръвчицата"

6. Саркастичният

Някои хора така и не надрасват фазата на тийнейджърския сарказъм и продължават да киселеят в семейна среда години наред. Те често се заяждат с околните, но докато наоколо има миротворец или клоун, нещата няма да излязат извън контрол. 

7. Клоунът

Това е шегаджията на семейството, който е приел, че все някой трябва да разсмива околните, дори и това да е на негов собствен гръб. Проблемът при този тип роднини е, че понякога не знаят кога трябва да мълчат и да не пускат шеги, а чувството им за такт вероятно е доста слабо. 

8. Този, който държи връзка с всички

Лесно се познава този типаж. Това е човекът, към когото се обръщаш, когато искаш да разбереш какво се случва с някой друг от семейството. Най-често това е някоя любима баба или леля, без която семейството ще се е разпаднало на отделните си части. 

9. Високоговорителят

Във всяко семейство има точно един такъв тип, който винаги говори високо, смее се високо и дава глас на мнението си по всяка тема. За тези хора е важно околните да знаят какво мислят по обсъжданата тема и вие неминуемо ще ознаете. Въпреки това често се оказва, че именно този тип са и също склонни да чуят какво вие имате да кажете.

Виж още: "Ако семейството е на първо място, работата не е на второ"

10. Старейшината

Всяко семейство си има старейшина, който е глава на рода и с когото всички се съобразяват. Именно това е другата ключова фигура, която държи семейството цяло и става причина то да се събира. Без ролята на старейшината, няма да ги има повечето семейни събития и като цяло фамилията ще бъде просто сбор от няколко роднини. 

Източник: Lifehack.org