Така американски медии определят свръхестествения трилър "Мама" с изпълнителен продуцент Гилермо дел Торо, който излиза по кината тук в деня на световната премиера - 18 януари 2013 г.

Главната роля в този хорър е поверена на скорошното холивудско откритие Джесика Частейн ("Южнячки”, донесъл й номинация за "Оскар", "Дървото на живота", "Беззаконие"). Партнира й датчанинът Николай Костер-Валдау, познат у нас като Джейми Ланистър от сериала на HBO "Игра на тронове", за който миналата година бе отличен от Гилдията на екранните актьори в САЩ.

Героите им в "Мама" са Лукас и неговата приятелка Анабел, които намират в порутена колиба двете му племеннички, Виктория и Лили, цели пет години след тяхното изчезване - оцелели по чудо сами в гората след убийството на родителите им. След като ги приютяват при себе си обаче възрастните установяват, че момичетата не са единствените гости, които са приели в дома си. Всяка нощ сестрите са посещавани от някой или нещо, което иска да бъде част от живота им... Анабел се опитва да приобщи децата, но все повече се убеждава, че това е невъзможно...

Дали сестрите изживяват посттравматичен стрес или са посещавани от дух? Как момиченцата са оцелели съвсем сами през всички тези години? Докато търси отговор на тези тревожни въпроси, новата майка открива, че шепотът, който чува вечер, идва от устните на смъртоносно присъствие.