Звездите в "Дете 44", който е по кината от 17 април, са Гари Олдман, Том Харди и Нооми Рапас

"Дете 44" ни връща в СССР от годините на сталинизма, но е вдъхновен от серийния убиец на деца Андрей Чикатило - "канибала от Ростов", който вилнее десетилетия по-късно, от края на 70-те до залавянето му през 1990 г.

Филмът на реж. Даниел Еспиноза е екранизация по едноименния бестселър на Том Роб Смит, продуцирана от Ридли Скот.
Освен Том Харди в главната роля, на Лев Демидов, и Нооми Рапас като съпругата му Раиса, участват още Гари Олдман, Джоел Кинаман, Венсан Касел, Чарлз Данс, Пади Консидайн.

Сюжетът:

Като офицер от военната полиция Лев Демидов (Том Харди) е един от онези мъже в Съветския съюз от епохата на Сталин, от които всички се страхуват. Той никога не поставя под съмнение патриотичния си дълг - до мига, в който синът на негов приятел е брутално убит.

Въпреки безспорните доказателства, Лев е принуден да мълчи и да не повдига обвинения. Когато обаче съпругата му (Нооми Рапас) бива нарочена за предател, Лев изпада в немилост и е изпратен в трудов лагер. Там той се натъква на цяла поредица убийства на деца, поразително напомнящи смъртта на онова момче, сина на приятеля му.

Лев започва свое собствено разследване и постепенно с ужас установява, че връзката му с тези престъпления е по-силна и опасна, отколкото би могъл да си представи...