Калин Вельов и "Тумбаито" пуснаха концертно видео с песента на Лили Иванова от 1967 г. - пореден клип от представянето на албума им с ретро БГ хитове

Калин Вельов и неговата латино формация "Тумбаито" отлетяха за Лондон, за да изнесат концерт този вторник, 25 ноември, в Clapham Grand Theatre. В репертоара на групата за този гастрол са както обичани световни салса хитове от Куба и Пуерто Рико, така и песните от албума им със стари български шлагери в латино аранжименти.

"Сбогом, море", по музика на Морис Аладжем и текст на Димитър Василев, е записан от Лили Иванова през 1967 г. и влиза в първата й дългосвиреща плоча, издадена от "Балкантон".



В аранжимент на "Тумбаито", издържан в стил "меренге" - много бърз и динамичен танц, идващ от Доминиканската република, - песента е изпълнена от Мартин Ташев. Режисьор на клипа е Силвана Зибо, главен оператор - Васил Стефанов, а сценографията е на "Студио Вила Калина".

На 7 декември, неделя, от 12,30ч. по БНТ ще бъде излъчен и целият концерт на "Тумбаито", представящ албума им. Той се състоя в Sofia Live Club през октомври м.г. с участието на Нина Николина, танцьори и актьори от латино формация Salsa Caliente.

Гост-звезда бе естрадната легенда Маргрет Николова, която изпълни с групата песента си "Ропотамо" (1962) по музика на Атанас Бояджиев и текст на Радой Ралин.