Пилотното парче от новия албум на диджея Uptown Special (2015), посветен на покойната Ейми Уайнхаус, спечели наградата "Брит" за британски сингъл на годината

Марк Ронсън, който гостува у нас през 2012 г., издаде четвъртия си студиен албум Uptown Special през януари (у нас от "Вирджиния рекърдс"/"Сони мюзик").

Продукцията е вдъхновена от тийнейджърските му години в Ню Йорк от началото на 90-те, когато прави първите си стъпки като клубен диджей, повлиян от стилове като хип-хоп, фънк, соул, R&B.

Голяма част от останалите текстове в албума са написани от любимия му писател Майкъл Шейбън, носител на наградата "Пулицър".

Сред останалите вокалисти, освен Бруно Марс, са легендата Стиви Уондър, Кевин Паркър от Tame Impala, Андрю Уайът от шведската индирок група Miike Snow и 23-годишната певица Киън Стар, открита при прослушване на госпъл хорове в щата Мисисипи.

Ронсън е работил с Бруно Марс и по хита му Locked Out Of Heaven, а е най-известен с албума на Ейми Уайнхаус Back to Black. Покойната вече певица участва и в неговия проект с кавърверсии Version, донесъл му "Грами 2008" за продуцент на годината. В клипа на Valerie обаче са снимани нейни двойнички.