Актьорът Джон Крайър, който влезе в сериала "Супергърл" като гологлавия злодей Лекс Лутър, показа оредялата си коса още в романтичната комедия Hit by Lightning (Ударен от гръм) през 2014 г.

Актьорът Джон Крайър, който навършва 54 напролет, оплешивя прогресивно още преди да достигне 50-те и признава, че във финалните сезони на "Двама мъже и половина" безупречната прическа на героя му Алън Харпър е заслуга на гримьорите.

Сега той има възможност да се развихри съвсем без коса като култовия злодей от комиксите за Супермен. Неговият Лекс Лутър дебютира тези дни в сериала "Супергърл", който върви вече четири сезона.

Последният екранен Лекс Лутър беше Джеси Айзенбърг в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". В миналото тази роля на големия екран са изпълнявали Кевин Спейси и Джийн Хекман, а в сериалите - Джон Ший ("Лоис и Кларк: Новите приключения на Супермен") и Майкъл Розенбаум ("Смолвил").

По сценарий Крайър трябва да е гост-звезда само в три епизода, започвайки от 15-и, който беше излъчен на 17 март под заглавие O Brother, Where Art Thou? (О, братко, къде си?), но шансовете да продължи участието си са големи - поредицата ще има поне още един сезон.

Зрителите заварват героя му в затвора, смъртоносно болен от рак, докато семейният бизнес е в ръцете на неговата доведена сестра Лени Лутър (Кейти Макграт)...

Актьорът, който е голям фен на комиксите, се е снимал и в "Супермен IV: В търсене на мира" (1987). Там играе Лени, племенника на Лекс Лутър, и има общи сцени както със злодея на Джийн Хекман, така и със самия супергерой, в когото се превъплъщава легендарният Кристофър Рийв.

Филмът обаче е с орязан бюджет и днес минава за една от най-слабите супергеройски екранизации... 

Всъщност Джон Крайър демонстрира колко е олисял още преди последния епизод на "Двама мъже и половина" (2003-2015), в романтичната комедия от 2014 г. Hit by Lightning. Персонажът му там се казваше Рики Милър - приятен мъж, прехвърлил 40-те, който работи като управител на ресторант.

След като се регистрира в сайт за запознанства, в живота му се появява красивата Данита (Стефани Шостак), която изглежда като идеалната половинка и споделя всички негови интереси. Има обаче и уловка - тя е омъжена и иска от него да убие съпруга й.

Рики се примирява - на тази възраст всеки има нещо, от което би искал да се отърве. Най-добрият му приятел Сет (Уил Сасо от римейка на "Тримата тъпаци") обаче се запознава с набелязаната жертва и открива, че той изобщо не е злодея, за когото го представя жена му, а благороден и приветлив тип. Рики е раздвоен: искрена ли е Данита - или Сет е прав и тя е фатална жена, която го води за носа?...

Джон Крайър, на когото Алън Харпър е донесъл две тв награди "Еми" и общо седем номинации, напоследък няма кой знае какви роли, освен епизодични появи в други сериали като криминалния "Военни престъпления"...