Фронтменът на "Ролинг стоунс" и барабанистът на групата Чарли Уотс заснеха рекламен клип за поредицата спектакли на колегите си от комедийната трупа, които гастролират задочно и у нас от края на юли

Комиците от "Монти Пайтън", почти в пълен състав (с изключение на покойния Греъм Чапман), започнаха от 1 юли 10-те си представления в лондонската зала O2, докато рокветераните от "Ролинг стоунс" продължават поредното си турне в Европа.

Финалното 3,5-часово шоу Monty Python Live (mostly) ще се излъчва директно в киносалоните на Острова на 20 юли, а у нас прожекциите му в Дома на киното и на летния "София филм фест" в "Маймунарника” са от 31 юли до 19 август.

В един от предварително записаните сегменти участва дори ученият Стивън Хокинг, но Ерик Айдъл, Тери Гилиъм, Джон Клийз, Тери Джоунс и Майкъл Палин залагат на стари, проверени шеги - като скеча с умрелия папагал, споменат и във видеото с Джагър и Уотс.



Коментарът на сър Мик, който определя "Монти Пайтън" като "шепа сбръчкани старци, които се опитват да изживеят отново младостта си", е самоироничен, защото се отнася и за неговата група, в която повечето са прехвърлили 70-те.

Междувременно Джон Клийз, популярен и със соловата си изява в сериала "Хотел "Фолти тауърс", разкрива, че бюджетът за новото сценично шоу на трупата е 4,5 млн. лири стерлинги.



Тези дни излезе и тяхната нова музикална компилация Monty Python Sings (Again), преиздание на хитовия им сборен албум от 1989 г. Като бонус диск е включен и дебютният им албум от 1970 г. Monty Python’s Flying Circus - "Летящият цирк на "Монти Пайтън", кръстен на тяхното тв предаване от края на 60-те. Основното обаче са най-популярните им песни като Always Look On The Bright Side Of Life от филма "Животът на Брайън" (1979).