Third Person, чието действие се развива в Париж, Рим и Ню Йорк, е новият филм на режисьора и сценариста Пол Хагис, носител на "Оскар" за "Сблъсъци" - а Моби е написал за него песента The Only Thing

Филмът разказва три истории за любов, страст, доверие и предателство между три двойки, които не изглеждат свързани по никакъв начин, но са обединени по два показателя: любовници, отчуждени съпрузи, изгубени и намерени деца.

Във всяка връзка винаги има трети човек, невинаги въвлечен в интимните отношения, невинаги дори съзнателно ангажиран, но присъствието му се усеща под някаква форма, обяснява Пол Хагис. Новият му филм е нещо повече от три преплитащи се любовни истории - описват го като мистерия, пъзел... където нищо не е такова, каквото изглежда.

Майкъл (Лиъм Нийсън) е изтъкнат писател, който е намерил убежище в Париж, за да довърши новата си книга. Неотдавна той е напуснал съпругата си Илейн (Ким Бейсингър) и в момента изживява бурна любов с амбициозната млада журналистка Ана (Оливия Уайлд).

В същото време Скот (Ейдриън Броуди), американец със сенчест бизнес, е в Италия, за да краде идеи от местните модни къщи. Той ненавижда всичко италианско и се надява да намери нещо за ядене в менюто на Café Americano, където среща Моника (Моран Атлас), красива римлянка, която очаква да се събере с дъщеря си след дълга раздяла. Парите за откупа обаче са откраднати и Скот се чувства длъжен да помогне. Двамата заминават заедно за опасно градче в Южна Италия, но Скот започва да подозира, че е жертва на измамна схема.

Джулия (Мила Кунис) е бивша актриса в сапунен сериал, която води битка за родителските права над своя 6-годишен син, присъден на бившия й съпруг Рик (Джеймс Франко), известен нюйоркски художник. Без издръжка и с непосилни разноски по делото, тя е принудена да работи като камериерка в същия бутиков хотел, където някога е отсядала. Нейната адвокатка Тереза (Мария Бело) й е осигурила последен шанс да се опита да промени решението на съда и да се събере с детето си...

Филмът, представен за пръв път на кинофестивала в Торонто миналата есен, получи предимно негативни отзиви, но му обърнахме внимание заради новата песен на Моби - дуета с Джули Минц The Only Thing, вдъхновен от героя на Лиъм Нийсън.