Новите епизоди на "24", озаглавени Live Another Day (Не умирай днес), изпращат героя на Кийфър Съдърланд в Лондон, където в картинката се появява и българин

Българинът в "24: Не умирай днес" е Юлиан Костов, познат на зрителите у нас от участието си в приключенското риалити на Би Ти Ви "Африка: Звездите сигурно са полудели". Варненецът е многократен републикански шампион по плуване, с диплома по бизнес науки, но понастоящем гради в Лондон кариера като модел и актьор. В сериала за Джак Бауър той изпълнява скромна роля на американски агент.

Оригиналният "24", продукция на "Фокс", се излъчваше осем сезона (2001-2010 г.), като действието във всеки епизод се развиваше в продължение на час. Отдавна се подготвя и пълнометражен филм за кината, но след отлагането на проекта и неуспеха на новия сериал с Кийфър Съдърланд Touch, се отиде на вариант за 12-сериен тв филм.

Премиерата на "24: Не умирай днес" в САЩ бе на 5 май, а у нас епизодите вървят премиерно по "Фокс" от 15 май, всеки четвъртък в 21,50 ч. В екипа на сериала, освен Съдърланд-младши, който е изпълнителен продуцент и има награди "Еми" и "Златен глобус" за най-добър актьор в драматичен сериал, се завръщат съавторът Робърт Кокрън, продуцентите Хауърд Гордън, Евън Кац, Мани Кото, Дейвид Фюри, Брайън Грейзър и режисьорът Джон Касар.

Опитен агент от спецчастите за борба с тероризма, Бауър този път се развихря в Лондон, където US президентът е на официално посещение. Преди четири години той беше беглец от правосъдието, а сега, вече в изгнание, е отново готов да жертва живота и свободата си, за да предотврати поредното глобално бедствие.

По следите му са агентите на ЦРУ Стив Наваро (Бенджамин Брат, "Закон и ред") и Кейт Морган (Ивон Страховски, "Декстър") - изобретателни и безскрупулни шпиони. Джордан Рийд (Гил Мати, "Джобс") е умен и опитен компютърен специалист на ЦРУ, а Ерик Ритър (Гбенга Акинагбе, "Репортерите") - силен, интелигентен и арогантен полеви агент.

Решенията този път се вземат от Джеймс Хелър (Уилям Дивейн, "Черният рицар: Възраждане"), който вече е президент на САЩ. Негова дясна ръка и началник на президентската канцелария е зет му Марк Будро (Тейт Донован от "Щети"), който се е оженил за дъщерята на Хелър, бившата любима на Джак Бауър, Одри (Ким Рейвър от "Революция" и "Анатомията на Грей").

Междувременно вече закоравялата Клоуи О’Брайън (Мери Лин Раджскъб, "Защитна стена") - довереното лице на Бауър в Отдела за борба с тероризма - работи тайно с хакера Ейдриън Крос (Майкъл Уинкот, "Гарванът").