Невероятен клип на британското Национално дружество на аутистите

Все по-често обществото ни се сблъсква с аутизма. Дали ще е от гениалния филм с Дъстин Хофман и Том Круз, от изключително интересния, но не особено известен все още на българската публика сериал "Докосване" с Кийфър Съдърланд, или просто познаваме някой, който страда от него.

Аутизмът е психично заболяване, засягащо развитието на мозъка, а от там и поведението на човек. Изразява се в изолиране от света и себезатваряне. Това обаче не означава, че хората, които страдат от това заболяване, не възприемат какво се случва около тях.

Трогателен клип показва как хората с аутизъм усещат заобикалящия ги свят. Видеото е дело на британското Национално дружество на аутистите.

Клипът по уникален начин показва как хората, имащи това заболяване, възприемат елементарните звуци, вибрации и т.н. Видеото е част от кампанията на дружеството, призоваваща за разбиране към проблемите и нуждите на аутистите.

Посланието на клипа е "Чувствителност на сетивата - една от многото битки, в които помагаме на хората с аутизъм всеки ден".