"Епъл" трябваше да покажат рекламата за годишнината на компютрите "Макинтош" по време на Супербоула, но това не се случи.

Видеото, озаглавено "1.24.14" (когато всъщност е рожденият ден на "Мак"), се появи ден по-късно и прилича на кратък поглед в бъдещето. Виждаме свят, в който има механични ръце, контролирани от айфон, както и малки роботи детски играчки. Появява се и мъж, който управлява джип в джунглата, докато говори по мобилен телефон и използва лаптоп.

Интересната част е, че това не е близкото бъдеще, а се случва сега. Рекламата е заснета от 15 екипа, изпратени в различни краища на света, за да уловят моменти от "ежедневието" на продукти на "Епъл". Според официалната информация тези екипи са заснели 70 часа суров материал само с помощта на айфон 5S. "Благодарение на "Мак" и на иновациите, които той е вдъхновил, този клип, който би отнел месеци, бе заснет в рамките на дни", обясняват от компанията.

Клипът започва със словесни препратки към рекламата на "Мак", излъчена на Супербоул през 1984 г. когато компанията обещава да промени нормалното възприемане на технологиите.



Е, очевидно успяха. Честит рожден ден, Мак!

Виж още: Десетилетието на "Фейсбук" в дати и числа>