"Най-търсеният човек", последният завършен филм на Филип Сиймур Хофман, имаше световна премиера на 30-ия кинофестивал Сънданс, а по кината у нас е от 5 септември

След "Дама, поп, асо, шпионин" на шведа Томас Алфредсон, новата екранизация по британския майстор на трилъра Льо Каре е поверена на холандеца Антон Корбийн, известен с работата си като фотограф, със своите видеоклипове за "Ю ту" и "Депеш мод", но също така с филми като "Американеца" с Джордж Клуни.

Романът "Най-търсеният човек", публикуван през 2008 г., е сред по-новите произведения от Джон льо Каре. Сюжетът този път е разгърнат около войната срещу тероризма, поведена от западния свят след атентатите от 11 септември 2001 г., а действието се развива в Хамбург, откъдето Мохамед Ата и неговите сподвижници потеглят на самоубийствената си мисия срещу Световния търговски център и Пентагона.

Руският актьор Григорий Добригин ("Черната мълния") е в ролята на Иса Карпов, нелегален имигрант в Германия, който се представя за бивш чеченски затворник и търси убежище в мюсюлманската общност в града. Рейчъл Макадамс играе младата адвокатка и правозащитничка Анабел Рихтер, заела се да го спаси от депортиране и да му помогне да си прибере солидната сума, която е наследил. Филип Сиймур Хофман пък е агентът на германското разузнаване Гюнтер Бахман, който започва да следи младия човек, защото го подозира, че е потенциален терорист - и има план за него...

Сред актьорския състав изпъкват още имената на Уилям Дефо (в ролята на банкер) и Робин Райт (като брюнетка и агент на ЦРУ), Даниел Брюл и други германски актьори.