Нейното изпълнение на Bajba, Bajba Pelem звучи в началото на любовната им ода Drunk in Love

Песента на Бийонсе и Джей-Зи Drunk in Love, номинираната за две награди "Грами 2015" в R&B категориит, съдържа неправомерно използван и манипулиран с Auto-Tune откъс от чуждо изпълнение, твърди унгарската певица Моника Мицура Юхаш, позната под името Мицу.

Тя научила народната песен Bajba, Bajba Pelem от баба си и я записала през 1995 г. със своя ромски музикален ансамбол "Андо дром".

Сега обаче установила, че 57 секунди от нея служат като интродукция в клипа на Бийонсе, която дори запява върху нейния глас. Искът е подаден и срещу музикалния продуцент Тимбаленд.



Семейният хит на Бийонсе и Джей-Зи излезе преди година като първи сингъл от албума Beyonce за арендби и хип-хоп класациите. Мокрото черно-бяло видео (обозначено като "нецензурно"), е режисирано от Хайп Уилямс, който стои зад едни от най-добрите музикални клипове през последните 20 години, на имена като Канйе Уест, Ники Минаж, "Колдплей".

Drunk in Love обаче е смятан за най-неамбициозният клип от петия албум на звездата. Виждаме я да танцува по бански и черна прозрачна рокля на нощен плаж, а към края за малко се появява Джей-Зи и всичко завършва с много прегръдки.

След излизането си Beyonce (2013) се превърна в най-бързо продавания албум в iTunes, с 828 773 тираж за три дни, от който според Vulture звездата и звукозаписната й компания са прибавили 13 млн. долара в банковата си сметка - половината от стойността на партньорството между Джей Зи и "Самсунг".