Ричард Къртис е майстор на британските романтични комедии, най-вече като сценарист ("Четири сватби и едно погребение", "Нотинг хил", "Дневникът на Бриджит Джоунс" и продължението му).

Във "Въпрос на време" влиза и в ролята на режисьор, която също му се удава - припомнете си "Наистина любов" (2003) и "Рок радио" (2009). Ако обаче се вгледаме по-назад във филмографията му, ще си припомним защо сме му фенове още от трийсетина години насам - заради сериалите с Роуън Аткинсън "Злостър Черното влечуго" и "Мистър Бийн", които са се превърнали в комедийни класики.

Най-новият му хит е "Въпрос на време", по кината у нас от 18 октомври 2013 г., с предпремиера седмица по-рано и ексклузивни предпремиерни прожекции на 21 и 22 септември в избрани кина в София, Пловдив, Варна и Бургас. Надявам се, че хората, които гледат филма, ще отнесат със себе си посланието му, а именно - че трябва да оценяваме и да се радваме на всеки ден от живота си, коментира Къртис, смятан за една от най-влиятелните личности в съвременната британска култура.

Видео: Ели Голдинг с романтична балада за "Въпрос на време"

Главният герой във "Въпрос на време" е 21-годишен младеж на име Тим (Домнал Глийсън, син на актьора Брендан Глийсън), който научава от баща си (Бил Най), че в тяхното семейство имат дарбата да пътуват във времето. Те обаче не могат да променят хода на историята, а само събитията в собствения си живот.

След като решава да се възползва от това, за да си намери гадже, той открива момичето на мечтите си в лицето на красивата Мери (Рейчъл Макадамс) и започва да се стреми към идеални моменти, които да направят срещите между двамата незабравими...

Постепенно обаче разбира, че необикновеният му талант не може да го предпази от разочарованията и тревогите на всекидневието. Оказва се, че пътуването във времето крие много опасности, които могат да усложнят живота му до безкрай...

Тим използва своите способности, за да организира идеалната първа вечеря, да направи най-романтичното предложение за брак на света - и да предотврати неловките моменти при запознанството с родителите й, което е акцент във втория трейлър.