БНТ1 излъчва премиерно на 24 май от 20,45 ч. "№1", спечелил голямата награда за пълнометражно кино от фестивала Варна 2011

Филмовият дебют на режисьора Атанас Христосков и актьора от "Под прикритие" Ивайло Захариев има и "Златна роза" за изпълнението на Филип Аврамов в ролята на учител.

Всички герои имат реални прототипи, твърдят създателите на филма. Сюжетът: Квартално школо (което може да бъде и вашето) и елитна езикова гимназия се помещават в една сграда, а питомците им водят война помежду си.

Напрежението нараства, след като момче от езиковата гимназия прерязва въжетата на двама ученици от другото училище, които ремонтират сградата.Всяка от страните смята, че е права, родното училище се стреми да ги вкара "в калъп", а един учител се опитва да ги извади от омагьосания кръг на озлобление и цинизъм...

Освен Филип Аврамов и Ивайло Захариев, участват още Николай Станоев, Ивайло Драгиев, Иво Аръков и др. Виж и откъс от филма - сцени в класната стая, вкл. нецензурирания рап на Ивайло Захариев "Майка ти":