Певицата дава гласа си на горската царица Тара в анимацията "Тайната на горските пазители" (Epic), в кината от 24 май 2013

Режисьор на филма е Крис Уедж ("Роботи"), положил началото на "Ледена епоха", а после продуцирал останалите заглавия в хитовата поредица.

Другите звезди, които озвучават персонажите, са Аманда Сийфрайд (в главната роля) и Джейсън Съдейкис като баща й проф. Бомба, Джош Хътчърсън и Колин Фарел като пазители на гората, а в ролята на злодея, който иска да я унищожи - двукратния носител на "Оскар" Кристоф Валц. Фронтменът на "Аеросмит" Стивън Тайлър дава гласа си на гъсеница, а рапърът Питбул - на крастава жаба. Има и двойка охлюви, които говорят като Азис Ансари и Крис О'Дауд.


"Тайната на горските пазители", заедно с премиерния "Круд", напоследък най-много заслужава да се определи като анимационна версия на "Аватар", а сюжетът донякъде напомня и за "Артур и минимоите". Жанрът е приключенска екшън комедия в 3D, песента от трейлъра е The Lightning Strike на Snow Patrol, а на участието на Бийонсе е отделен и самостоятелен клип.