"Цветанка" е нов документален филм, копродуциран от "Агитпроп" и Швеция, в който Юлиан Табаков разказва живота на своята баба, свидетелка на три епохи: монархия, комунизъм и демокрация

"Цветанка" е поетичен филм за историята на България от XX век, разказана през погледа и невероятния житейски път на д-р Цветанка Гошева. Родена в заможно семейство, като дете тя мечтаела да стане актриса, но съдбата й се променя... а тук изиграва ролята на живота си.

Режисьорският дебют на Юлиян Табаков, който е и сценарист, има българска премиера на 8 март от 18,30 ч. в кино "Люмиер". Преди броени дни "Цветанка" спечели голямата награда в регионалния конкурс на ZagrebDox 2013, а преди това е показван на кинофоруми в Лайпциг, Копенхаген, Триест и Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Следващата му прожекция на София филм фест 2013 е на 14 март (четвъртък) в Червената къща от 20 ч. в рамките на състезателната програма за документално кино. От същата дата до 21 април в Софийската градска художествена галерия може да се види и изложбата на голямоформатни фотографии и сценография от "Цветанка".