Тези два филма изглеждат коренно противоположни, но имат общ знаменател - Майкъл Арндт, който с "Мис Слънчице" печели "Оскар 2007" за оригинален сценарий, а сега пише "Междузвездни войни: Епизод 7"

По онова време той е дебютант, както и режисьорите - съпрузите Джонатан Дейтън и Валъри Фарис. "Оскар" печели и Алън Аркин (за поддържаща роля - като дядото), участват още Пол Дейно, Стив Карел, Грег Киниър, Тони Колет и Абигейл Бреслин, тогава 9-годишна.

Всички те са членове на фамилията Хувър - едно от най-симпатичните разбити семейства в комедийната история. Бащата Ричард (Грег Киниър) отчаяно се опитва да продаде мотивационната си програма за успех... но без успех. Майката Шерил (Тони Колет), видна радетелка за честност, е опора за всички роднини, вкл. своя потиснат брат (Стив Карел), току-що изписан от болница, след като е бил зарязан от любовника си.

В центъра на приключението им е 7-годишната кандидат-кралица на красотата Олив (Абигейл Бреслин), която има и брат - тийнейджъра Дуейн (Пол Дейно), който чете Ницше и е дал обет за мълчание.
Капакът на всичко е устатият дядо (Алън Аркин), наскоро изгонен от старчески дом заради безобразното си поведение. Когато Олив е поканена да се състезава в конкурса за красота "Мис Слънчице" в далечна Калифорния, семейството се натоварва на своя ръждясал микробус фолксваген, за да я подкрепи...

По bTV Cinema в месеца на "Оскарите" - 10 февруари, неделя, 21 ч.