Опасен експеримент с ново лекарство преобръща наопаки света на успяла нюйоркска двойка. "Странични ефекти", по кината у нас от 15 март, разкрива тъмната страна на пристрастеното към медикаменти общество...

Режисьорът Стивън Содърбърг отново работи с Катрин Зита-Джоунс (след "Трафик" и "Бандата на Оушън-2") и Чанинг Тейтъм (след "Мокри поръчки" и "Професия: Стриптийзьор").

Най-сексапилният мъж на 2012-а тук партнира на звездата от "Мъжете, които мразеха жените" Руни Мара. Двамата им герои са млади, красиви и заможни, водят луксозен живот в скъпо имение, с яхта и всякакви глезотии, които могат да се купят с пари - до момента, в който съпругът попада в затвора за търговия с вътрешна информация.

В продължение на четири години жена му Емили го чака в малко апартаментче в Ню Йорк, но неговото излизане на свобода й въздейства също толкова съсипващо, колкото и попадането му в затвора.

Тя изпада в депресия, а психиатърът Джонатан Банкс (Джуд Лоу) е повикан да консултира случая й - решение, което ще промени живота на всички замесени...След лечение с различни препарати, които не намаляват симптомите на Емили, накрая докторът й предписва ново лекарство, предназначено за лечение на тревожност.

Страничните ефекти на медикамента имат смразяващи, фатални последствия: бракове са провалени, частната практика на лекаря намалява рязко, стига се и до смъртен случай. Съсипан от този професионален провал, Банкс е обсебен от търсенето на виновника, но истината, която разкрива, заплашва да заличи и малкото, останало от кариерата и личния му живот.