Ако сте решили да ходите на кинопремиера с любимия мъж след деня на Св. Валентин, го оставете да гледа "Умирай трудно-5", а вие отидете на "Прелестни създания"

Фентъзи драмата вероятно ще се хареса на онези, които си падат по "Здрач" и "Дневниците на вампира", защото отново става дума за екранизация на съвременен бестселър, начало на цяла поредица ("Хроники на чародейците") - този път от Ками Гарсия и Маргарет Стоъл, издаден у нас от "Кръгозор".

В центъра на сюжета е младата Лена Дюшан (Алис Енглърт, дъщеря на режисьорката Джейн Кемпиън), в която се влюбва тийнейджърът от малък южняшки град Итън Уейт (Олдън Ерънрайх). Двамата си приличат: имат еднакво чувство за хумор, останали са без майка и, без да подозират, са неразривно свързани от свръхестествени събития в далечното минало. Дори когато Лена признава, че е вещица, и го предупреждава, че може да пострада дори само от близостта с нея, чувствата на Итън остават непроменени.

Но с наближаването на 16-ия й рожден ден ситуацията излиза извън контрол. Тя знае, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или към злото - и се бои за сигурността на любимия си, затова прави невероятна саможертва: изтрива своята любов от паметта му...

Участват още: Еми Росъм, Джеръми Айрънс, Ема Томпсън, Виола Дейвис. По кината от 15 февруари 2013