Три от най-добрите британски дамски групи се събраха отново тази година.

"Спайс Гърлс" 

"Спайс гърлс" се събраха отново за закриването на олимпийските игри в Лондон на 12 август 2012 г., като освен дебютния си хит Wannabe, изпяха и Spice Up Your Life. 

В началото на тази седмица пък в лондонския театър "Пикадили" тръгна мюзикълът с техни песни Viva Forever. Либретото е написано от Дженифър Сандърс и разказва историята на момичешка група, която преследва славата в телевизионно риалити.

Въпреки че Малани Чизхолм, Мелани Браун, Ема Бънтън, Виктория Бекъм и Гери Халиуел не са герои във Viva Forever, мюзикълът отразява тяхната история.

"Гърлс Алауд" 

След тригодишно отсъствие групата се събра за десетата си годишнина през 2012 и записа албума Ten. Първият сингъл от него Something New беше част от благотворителната кампания Children in Need и достигна второ място в британската класация за сингли. 

Вторият Beautiful 'Cause You Love Me излиза на 17 декември. 

MKS

Вероятно това име не ти говори нищо, затова подсказваме веднага. Това са инициалите на първите момичета в групата "Шугабейбс" - Сиобан Донъхи, Мутя Буена и Кийша Бюканън.

Първоначалното им име, с което се подвизаваха от 1998 г., остава собственост на старата им звукозаписна компания и новите момичета в групата. 

В момента MKS работят с различни продуценти по албум, а докато го чакаме си пускаме първия им хит от 2000 г..