Нещата често са много по-дълбоки, отколкото изглеждат

Рядко нещата такива, каквито изглеждат на пръв поглед така, кавито са всъщност. Понякога животът е много по-сложен и нюансите са важни. Това ни доказват и два въпроса, задавани от професор Л. Р. Агню на студентите му от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Въпрос №1: Ако срещнете бременна жена, която има 5 деца, две от които са глухи, едно - сляпо, едно - умствено изостанало, още едно е умряло от болест, а самата жена е болна от туберкулоза, няма ли да я посъветвате да направи аборт?

Въпрос №2: Трябва да изберете нов световен лидер и имате решаващия глас.

Кандидатите за поста са трима:

Кандидат №1 общува с корумпирани политици, съветва се с врачки и астролози, изневерява редовно на жена си, пуши нон-стоп и пие 8-10 чаши мартини всеки ден;

Кандидат №2 два пъти е гонен от поста си, спи до обед, в университета се е увличал от опиума и пие по около литър уиски всяка вечер;

Кандидат №3 е носител на бойни отличия, вегетарианец е, не пуши, пие рядко бира и никога не е изневерявал на партньорката си. Кого от тримата ще изберете?

Emil-tabakov-i-svetlin-rusev-otkrivat-martenski-muzikalni-dni-2015

Отговорите, които ще ви накарат да се замислите:

Кандидат №1 е Франклин Делано Рузвелт.
Кандидат №2 е Уинстън Чърчил.
Кандидат №3 е Адолф Хитлер.

Ако пък на първия въпрос сте решили да посъветвате жената да направи аборт, то значи току що не позволихте на Бетовен да се роди.

Източник: Bulevard.bg