Той поиска и минималната работна заплата да бъде повишена

Повече данъци за богатите и по-високо минимално възнаграждение. За това се обяви кандидатът за кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Си Ен Ен.

"Мисля, че ще бъде честно, ако данъците, които плащат богатите граждани, нараснат. Те трябва да нараснат", заяви Тръмп. 

Тръмп заяви пред Ен Би Си, че смята настоящите си данъчни планове, предвиждащи намаляване на данъците за средната класа и предприятията и увеличаване на налозите за богатите, за преговорна основа, която може да се промени при обсъжданията с Конгреса - нещо, за което той ще настоява, ако бъде избран за президент.

Тръмп обаче заяви, че "когато дойде време за преговори, по-малко се тревожи за богатите, отколкото за средната класа".

Негова идея е също така да увеличи минималната заплата. 

Виж още: Тръмп поиска забрана за достъп на мюсюлмани в САЩ

"Не знам как живеете със 7,25 долара на час", заяви Тръмп, но добави, че по-скоро ще остави този въпрос да бъде решен от отделните щати.

С тези си изказвания Тръмп влиза в противоречие с идеите на собствената си партия, чийто най-вероятен кандидат за президентска номинация е той. Републиканците защитават идеята за по-малко участие на държавната власт в бизнеса. Идеите за по-високо минимално възнаграждение и за по-високи данъци за богатите са били посрещани през годините изключително остро от страна на републиканците, които им дават определения като "комунистически" и "вредни".

Виж още: "Бостън Глоуб" показва как ще изглеждат новините, ако Тръмп стане президент

От години насам демократи, сред които и най-вероятният кандидат на демократите за президентската надпревара - Хилари Клинтън, повдигат въпроса за по-високи данъци за богатите. Това обаче им печели само остри реакции от страна на републиканците, които блокират реално реализиране на идеята.

Източник: Си Ен Ен, Ен Би Си