Американката идва в България, за да представи новия си студиен албум.

На 20 юни в зала 1 на НДК Тори Еймъс (Tori Amos) ще докаже, че определението на сп. "Ролинг Стоун "един от 5-те най-добри изпълнители на живо в света" за 2003 не е случайно.

Гостуването на американката в София е част от 80-дневно турне по представянето на най-новия й албум Unrepentent Geraldines, който направи свойта световна премиера на 13 май.

14-ят поред албум на изпълнителка, който включва 14 парчета, е своеобразно завръщане към характерното за Еймъс съвременно поп звучене.

"Написах тези песни, за да ги изживея и да изразя самата себе си", признава певицата.

Тори, която се изявява и като текстописец, пианист и композитор, е многократно номинирана за "Грами" и наградите на MTV. 

За над 20-годишната си кариера Тори Еймъс има 13 световни турнета, над 1000 концерта, албумите й са продадени в 12-милионен тираж.

Организаторите на концерта напомнят, че до 18 май феновете на Тори все още могат да закупят билети за събитието на цени 40, 50 и 60 лв., след това ще се продават на редовна цена от 50, 60, 70 лв. За най-отдадените фенове на Тори Еймъс са на разположение и билети в Оркестрината на цена 90 лв. Билети може да намерите на ticketportal.bg.