Оказва се, че братята и сестрите ви могат да повлияят на вашата интелигентност, психическо здраве и дори височина

Да имаш брат или сестра може да е безкрайно отегчително, дразнещо и досадно нещо, но в крайна сметка най-често се оказва, че имаш приятел до живот. Все пак споделяте идентично ДНК. И връзката с брата/сестрата винаги е специална. 

Но какво точно може да се каже за нея е мистерия. Група учени са решили да проверят по експериментален път интересните зависимости, които се наблюдават между братя и сестри.

Учените са достигнали до интересни изводи, според които братята и сестрите ви могат да повлияят на вашата интелигентност, психическо здраве и дори височина.

Изготвянето на подобно проучване, все пак е доста трудна задача. Трудно е и на базата на тази информация, да се правят радикални обобщения за всички хора по света. Поради тази причина, крайните резултати няма да важат в еднаква степен за всички, споделя techinsider.io.

Ето до какви интересни изводи са стигнали учените все пак: 

1. Учените са установили, че по-малките братя и сестри живеят по-дълго и имат по-добро чувство за хумор.

2. Хората са предразположени да започват връзки с партньори, с които имат обща семейна среда. Тоест, ако вие сте средното дете в семейството, е много вероятно да изберете за ваша половинка човек, който също е средно дете.

Фотогалерия: Братя по оръжие

3. Друго проучване ни запознава с интересния факт, че мъжете, които имат по-големи сестри, са много по-добри във разговорите и флиртуването с жените.

4. Наличието на по-големи сестри или братя е свързано с по-добро психическо здраве.

5. Ако по-големият брат е от аутистичния спектър, има по-висок риск за развитие на аутизъм в по-малкия брат. Изследователите са имали проблеми с изчисляването на точното ниво на риска.

6. Много вероятно е по-възрастните братя и сестри да имат малко по-висок коефициент на интелигентност, отколкото по-младите си братя и сестри.

7. Мащабно проучване, проведено във Великобритания е установило, че в семейства с четири деца, най-малкото винаги е по-ниско от средните с около два сантиметра и малко.

Източник: techinsider.io