Джон Подеста обяви, че най-големият му провал е, че не е успял да разсекрети документите за извънземните

Съветник на американския президент Барак Обама се обяви за разсекретяване на документите за извънземни. Джон Подеста публикува в профила си в "Туитър" следното съобщение: "Най-големият ми провал беше, че не можах да разсекретя документите за извънземните", пише "Клуб Z".

Веднага след като напусна поста си в петък той пусна в туитър #thetruthisstilloutthere (истината остава там някъде), инспириран от фразата, станала запазена марка на сериала "Досиетата Х".

66-годишният Подеста призова американското правителство да разсекрети и публикува всички документи за засичане на извънземен живот, както и срещи с НЛО.

Това не е първата подобна изява на Подеста, след като преди 13 години официално заяви, че правителството трябва да каже истината за извънземните. 

"Време е да кажем истината"

"Време е да кажем истината за извънземния живот. Според мен американският народ има сила да приеме този факт. Трябва да направим това, защото е вярно. Трябва да го направим, защото американците могат да се изправят срещу истината. И трябва да го направим, защото е такъв законът", заяви тогава той.

Виж още: Астрнономи: Извънземни има

Преди това Подеста написа и книга, озаглавена "НЛО-доказателствата на генералите, пилотите и официалните правителствени лица".

Според американската преса Подеста ще се подкрепи предизборната кампания на Хилъри Клинтън за президент, ако тя бъде излъчена за кандидат на Демократическата партия. Той бе и част от екипа на президента Бил Клинтън в Белия дом.