Месец след концерта си у нас (12 ноември, зала "Арена Армеец") британската певица спира изявите си, за да се готви за пътуването си до МКС

Сара Брайтман спира концертната си дейност след гастрола в София на 12 ноември, за да посвети година на една от мечтите си - пътешествие в Космоса, съобщиха организаторите на гостуването й у нас.

Британската звезда, която това лято навърши 54, се готви да стане осмият космически турист в историята - и първият изпълнител, който ще пее на живо от Международната космическа станция (МКС).

През януари най-продаваното сопрано в света започва интензивни тренировки за полета - в Хюстън, щата Тексас, и руското Звездно градче, - които ще продължат над девет месеца. Реалната подготовка за полета обаче е започнала още преди година - Сара следва определен режим на хранене и пие специални медикаменти.

Изпълнителката на Time to Say Goodbye и някои от най-популярните арии от мюзикъли на сър Андрю Лойд Уебър, за когото е била омъжена през 80-те, посвети на космическата тематика и своя 11-и студиен проект Dreamchaser, излязъл през 2013 г.

Шоуто й в София също ще обедини светлинни и звукови ефекти, напомнящи други светове. С подкрепата на Симфоничния оркестър на БНР певицата ще представи пред родната публика най-любимите песни от репертоара си.

Билетите са в продажба на касите на НДК, "Арена Армеец" и в мрежата на "Ивентим", включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", на цени от 80 до 150 лв.