Средно на ден прекарваме по около седем часа пред екраните на телевизора, смартфона, таблета и лаптопа

Средно българинът прекарва по седем и повече часа пред екран. Това време е разделено между смартфона, телевизора, лаптопа и таблета. Според данни на "Мтел" ние изкарваме средно на ден по 147 минути, взирайки се в смартфона си, 113 минути в зяпане на телевизора, 108 минути пред лаптопа и 50 минути, гледайки екрана на таблета. 

Световното идва, но също така и лято настъпва, а при тези условия затварянето вкъщи не е най-добрата възможна идея. 

Това е и причината "Мтел" да предлага на абонатите си да разделят гледането на телевизия между обикновения телевизор и мобилните устройства. Клиентите на мобилния оператор ще могат да гледат телевизия безплатно и на мобилните си устройства – таблет, смартфон или лаптоп.

Виж още: Какъв тип мултиекранен потребител си?

Предложението е в контекста на световните тенденции за промяна в потребителските навици – хората ползват все по-често и все повече устройства. Според проучвания потребителите прекарват близо седем часа дневно между няколко екрана. Това е и причината още от началото на миналата година "Мтел" да предлага телевизия, която е винаги подръка – на таблет, смартфон или лаптоп.

Да имаш телевизия на всички екрани е особено удобно по време на интересни събития като Световното първенство по футбол. Затова от днес "Мтел" дава възможност до 17 телевизионни канала да бъдат гледани едновременно на различни устройства.

Специалната функционалност на цифровата телевизия на телекома, която позволява гледането през мобилни устройства, ще бъде безплатна до края на годината. От тази възможност могат да се възползват както нови клиенти, така и настоящите потребители на пакета телевизия и интернет, които телекомът предоставя.

За настоящи клиенти на гласова услуга от "Мтел", които искат да станат клиенти и на цифровата телевизия и интернета от оператора, пакетите струват съответно 14,90, 23,90 или 27,90 лв. Новите клиенти могат да избират от пакети, включващи интернет със скорост 30 Mbps в комбинация с над 45, 115 и 160 телевизионни програми. Цените на пакетите са съответно 19,90, 28,90 и 32,90 лв. месечно.

Услугата пък, от своя страна, разбива стереотипите и вече човек няма да е ограничен от пространство, а ще може да гледа любимите си предавания, където поиска.