Продуцентът и тв водещ е издъхнал във Военномедицинска академия от дихателна недостатъчност след пневмония; последната му голяма медийна изява беше във "ВИП брадър", а финалният му тв проект - NEXT TV

"Приятели, буквално ме няма през последните два дни. На легло съм. Имам нужда от любовта ви...", е написал Радослав "Роро" Кавалджиев във "Фейсбук" в късния следобед на 21 февруари.

В петък, след публикации, че тв водещият и продуцент, е настанен в критично състояние във ВМА, дойде и шокиращата новина за кончината му, едва на 41-годишна възраст. По-късно от Военна болница уточниха и диагнозата му - скоротечна двустранна пневмония, вероятно резултат от грипен вирус.

Причината за смъртта му е дихателна недостатъчност с прояви на полиорганна недостатъчност. Той бил приет в болницата на 20 февруари, като още от събота, 18-и, бил с много висока температура.

Като водещ на предаванията "Мист" и "Интерактив" Роро беше сред лицата на музикалната телевизия ММ, която прекрати съществуването си през 2010 г., когато си отиде и баща му, рокпевецът Вили Кавалджиев.

Бил е също така продуцент на предаването "Стани богат" и програмен директор на MAD TV, а през последните години работеше по собствения си проект - гейминг медията NEXT TV, откъдето написаха:

Приятели, тази сутрин от нашата Земя изгасна ярка светлинка. Нашият прекрасен, искрящ и вдъхновяващ Роро си отиде.

Нека му отправим последна огромна, топла, изпълнена с любов сфера, точно както той ни учи години наред!

Легендарният му заряд и позитивизъм положиха началото на нещо мощно. И завинаги ще остане в сърцата ни.

Ще ни липсваш.

Последните му снимки в социалната мрежа, публикувани по-рано този месец, бяха от ваканция на остров Бали.

Миналата есен той напомни за себе си, като влезе в Къщата на "ВИП брадър" за осмия сезон на риалити шоуто, спечелен от Миглена Ангелова.

През годините той е участвал и в проекти на БНТ - като ваканционната рубрика "БНТ Парк Live" от лято 2014, която даде възможност за изява на талантливи улични музиканти и където в откритото студио насред Княжеската градина му гостуваха известни личности като столичния кмет Йорданка Фандъкова.