При протестантското християнство положението е най-сериозно

Празниците идват, а с тях и множеството обилни празнични обеди и вечери. И ако смятате, че само прекомерното плюскане е причина да наддадете килограми, то може да има и друг фактор.

Според изследване на Университета в Ковънтри показва, че религиозните хора са по-склонни към напълняване от тези, които са по-скоро атеистично настроени. От своя страна, в протестанския християнски свят положението е най-сериозно, при наличието на всички тези коледни календари с множество шоколади в тях, пише "Дейли мейл".

Религиозните са по-дебели от атеистите

Учените изследвали индекса на телесно тегло на повече от 7 414 души над 16 годишна възраст. Те открили, че при религиозните хора той е с цял един пункт отгоре спрямо безбожниците.

Най-силно това се усещало при християните и сикхите, където разликата спрямо атеиститите била най-голяма. Средно за вярващите индексът за телесно тегло е бил с 0,91 кг на квадратен метър повече от тези, които твърдят, че са по-скоро нерелигиозни.

Будистите са с най-здравословно тегло

Това не важи за всички религии обаче. При будистите теглото е дори по-здравословно отколкото при атеистите.

Връзката между тегло и религия досега е била изследвана доста сериозно в САЩ, където са били получени подобни данни.

Тук можете да изчислите своя индекс на телесна маса. Резултат под 18,5 пункта се възприема като твърде слаб. Между 18,6 и 24,9 е в рамките на нормалното, Над 25 пункта човекът се възприема за пълен, а над 30 пункта попада в категорията "дебел".