Сп. "Бизнес лейди" организира първите си годишни награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност

На 9 юли в грандхотел "Шератон" стават известни първите лауреати на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност, организирани от сп. Business Lady. 

Идеята на организаторите е да мотивират допълнително институциите, фирмите и отделни личности да бъдат по-съпричастни към различните обществени проблеми.

Наградите се присъждат за инициирани, осъществени и/или подкрепени общественозначими кампании и социални проекти в полза на различни каузи. Сред категориите са:
- Подкрепа на беззащитните
- Зелена планета
- Спортни инициативи
- Обучение и развитие
- Информационни кампании за превенция и устойчивост
- Културни проекти
- Развитие на регионите
- Здраве и безопасност на работа
- Популяризиране на доброволческия дух
- НПО в действие
- Политиката и институциите
- Медиите и благотворителността
- Приятели на човека
- Личност-вдъхновител

Наградите "Златно сърце" имат за цел и да възнаградят морално усилията на български и международни компании, както и на отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за определена кауза.

От списанието обясняват, че наградите им за благотворителност и корпоративна социална отговорност са още едно продължение на основната им задача - да дават гласност на  всякакви професионални успехи, качества и постижения.

На церемонията се очакват над 150 официални лица, политици, дипломати, представители на бизнеса и различни държавни, неправителствени и частни институции и фондации, гости и приятели на изданието.

Медийни партньори на първото издание на наградите са радиостанциите FM+, Fresh, Star FM и "Витоша", телевизия Bulgaria on air, интернет порталите Mail.bg, Radar.bg, BLife.bg, BNews.bg, "Хайлайф", Cross.bg, b2bmagazine.