Ако спазвате следните прости правила, не само ще сте здрави, но и ще живеете дълго

Правете упражнения всяка сутрин

Мързелът не е достатъчно извинение да не се разкършите сутрин. Дори ако нямате сила за нещо по-сериозно, дори и да ви липсва време, винаги можете да направите поне няколко упражнения. 

Упражненията дават на тялото сила и енергия. Чрез тях вие подобрявате притока на кръв, мускулите се обогатяват с хранителни вещества и ще имате необходимата ви кондиция през целия ден.

Не забравяйте да закусите

Вече се знае, че онези, които закусват нямат проблеми с теглото. Освен това, закуската дава енергия. Ако хапвате за закуска млечни продукти, можете да получите желаната доза калций.

Придържайте се към правилното хранене

Изглежда по-лесно, отколкото си мислете. Отделете малко време и си направете седмично меню. Спазвайте елементарните правила на здравословното хранене – по-малко захар, никакви газирани напитки и мазни храни. Избягвайте пърженото. 

Правете поне по един разтоварващ ден в седмицата.

Виж още: Защо бракът е извънредно важен за вашето здраве?

Кажете "Сбогом" на лошите навици

Лошите навици значително скъсяват живота на човека. Те са причина за инфаркти и инсулти. Спрете цигарите, намалете кафето и престоя пред компютъра. 

В никакъв случай не прекалявайте с алкохола, но това не означава, че трябва да се откажете от чаша червено вино 2-3 пъти в седмицата. То е полезно!

Спете поне 8 часа на ден

Здравословният сън е основен източник на енергия. За добрата работа на мозък е необходимо да имате качествен и достатъчно като количество сън. Онези, които страдат от безсъние, имат нервни разстройства и проблеми, свързани с наднорменото тегло. Те страдат от нарушен метаболизъм и често имат проблеми с кръвното налягане. 

Лягайте си навреме. Преди сън не яжте тежка храна. Спете на твърда повърхност и проветрете помещението.

Виж още: Колко е вредно продължителното седене?

Източник: bolime.net