Новата формация ще се изяви в първата вечер на летния музикален фестивал, както и на редица открити сцени в София

Специалната фестивална формация на професор Симеон Венков и певицата Съни слага начало на 16-ото издание на Bansko Jazz Fest (8-13 август)

Другите концерти във вечерта на откриването са на Урош Петрич-Пери (Словения), Шери Уилямс & бенд (САЩ) квартета "Вояджърс" (Австрия) на Микаела Рабич & Роберт Павлик.

Българите представят уникален проект - смесица от авторски джаз обработки и интерпретации на български народни песни и хорá, латино, бразилски, суинг, джаз и дикси стандарти.

Изненада в репертоара им са новите български боса-нова композиции от Тончо Русев, Александър Бръзицов, Емил Георгиев и др., които за първи път ще звучат на сцената на фестивала.

Младата певица Съни ще чуем и в авторските й парчета, написани специално за Банско джаз фест - Deseo и No temas al amor.

Участието на Симеон Венков на фестивала е първият концерт на професор от Националната музикална академия, който ще свири в компанията на свои възпитаници, изявявали се многократно на същата сцена. 

Заедно с него и Съни на сцената излизат Димитър Шанов (контрабас и баскитара), Стоян Янкулов (барабани), Михаил Йосифов (тромпет) и Атанас Хаджиев (тенор саксофон, кларинет и вокали).

Преди фестивала в Пирин формацията ще зарадва и софийската публика с безплатни концерти от 19 ч. в най-прохладните и любими паркове на столичани:

- 31 юли (сряда) на лятната сцена в Борисова градина,
- 1 август (четвъртък) на открита сцена пред Народния театър "Иван Вазов",
- 2 август (петък) на открита сцена в Южния парк.

Веднага след Банско джаз фест Проф. Венков бенд & Съни заминават за град Ниш, на престижния Nisville Jazz Festival (15-18 август), където ще представи съвместен проект със световноизвестния кубински тромпетист и певец Боби Каркасес. Сред гостите на сръбския джаз фестивал тази година е и група "Акага"