Шедьоври от славянското музикално творчество звучат в навечерието на празника, а до края на юни са валидни и отстъпки от билетите с 20 до 50%

Софийската филхармония и международният фестивал "Софийски музикални седмици" представят специален концерт по случай празника на славянската писменост и българската просвета и култура.

В зала "България" от 19 ч. на 23 май диригентите Йоханес Вилднер и Ралица Ралинова, цигуларят Светлин Русев и Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" под диригентсвото на Славил Димитров представят някои от най-ценните шедьоври на славянската музика.

В програмата са някои от най-любимите произведения на меломаните - откъси от "Нестинарка" на Марин Големинов, "Руслан и Людмила" и "Княз Игор" на Глинка, "Продадена невеста" на Сметана, "Полонез" на Виенявски, "Русалка" на Дворжак, "Мария Десислава" на Парашкев Хаджиев, Валс-скерцо на Чайковски, "Песен" на Панчо Владигеров и др.

Освен това до края на творческия сезон Софийската филхармония предлага на своите почитатели до края на сезона билети с 50% отстъпка за специалните концерти и 20% отстъпка за редовните концерти.

Билети могат да бъдат закупени от касата на зала "България". За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Намаленията влизат в сила от концерта на 19 май с участието на баща и син Канторови.

Източник: Софийска филхармония