Експрезидентът и тв синоптичката дадоха съвместно интервю при Гала в "На кафе", където по-рано показаха и своя официална снимка като двойка (видео)

Росен Плевнелиев (53) и синоптичката от Нова телевизия Деси Банова (37), които се афишираха като двойка по-рано този месец, дадоха първото си тв интервю в "На кафе" при Гала.

Целта на гостуването им в предаването беше да разкажат подробности за връзката си, за да опровергаят слухове и публикации в клюкарските медии. По думите на експрезидента (2012-2017) двамата установили, че са сродни души, а намерението им е да останат в България - и да вършат добри дела.

Видео: Първото тв интервю на принц Хари и Меган Маркъл

"Знаех, че рано или късно тази бомба ще избухне. Всичко обаче надмина очакванията ми. Не бях готова за чак толкова голям медиен интерес. Папараци стоят пред дома ми, коли ме следят. Опитвам се да гледам от веселата страна на нещата", сподели Банова, която е с 16 години по-млада от новия си приятел. Тя е завършила "Международен туризъм" в УНСС и догодина прави 20 години в Нова телевизия, а междувременно е основала собствена сватбена и парти агенция.

"Деси е много смела, тя е герой. Денонощно я преследват. Не искаме по никакъв начин да парадираме с известността си. Не сме влезли в ролята на знаменитости, които на всяка цена искат да обикалят телевизионните студия.

Нито искаме, нито можем да скрием нашата любов

Молим и за спокойствие. Не вярваме, че е добре за една любов, колкото и силна да е тя, да бъде експонирана пред камерите. По-добре да кажем истината тук, отколкото някой друг да я напише и манипулира", каза Плевнелиев и поясни:

"Заедно сме от малко повече от три месеца. От самото начало имахме честен подход към всички. Нашите близки и приятели, бившите ни партньори и децата ни разбраха. Давахме си сметка колко е важно да бъдем коректни. На никого нищо лошо не сме направили, свободни сме и имаме пълното право да се обичаме. Заедно генерираме още повече позитивна енергия."

Новата жена до него, която участва в кампаниите за борба срещу климатичните промени, припомни, че имат снимка заедно още от 2014 г., когато се засекли на форум в Ню Йорк. Срещата и разговорът са били напълно и само професионални, тъй като и двамата все още са обвързани с предишните си партньори.

Водещата на прогнозата за времето още тогава обаче била впечатлена, че държавният глава е

"невероятно отзивчив, скромен и достъпен човек"

Плевнелиев си спомня как тя успяла да се справи в много комична ситуация, в която нямало камера, и това му направило "изключително приятно впечатление".

Случващото се с тях днес е толкова силно, че ги е завладяло изцяло, обобщава Нова телевизия след интервюто, за което двамата бяха заснели и предварителен анонс насред снега навън.

Банова благодаряла всеки ден на Бог, че я е срещнал с Росен Плевнелиев. Признава, че винаги се е възхищавала на интелекта и силата на характера му, защото е преминал през най-голямата трагедия в живота си - да загуби дете, и това не го е озлобило, а напротив, мотивира го да мисли за останалите и да върши добро.

Господ изпраща такива тежки изпитания само на добрите хора, убедена е тя, а да преминеш през това и след това да продължиш напред според нея е много голяма сила на характера. По думите й: "Той е

страшно открит, честен и искрен

Толкова позитивна и хубава енергия. Нещо, което в днешно време не се среща често. Невероятно интелигентен е."

"Ние сме сродни души. Деси е не само невероятно добра и нежна, но много специална, интелигентна. Има кауза и се раздава непрекъснато", връща й комплимента Плевнелиев. Според него това, което им се е случило, не е било планирано - двамата просто са се намерили в подходящия момент. Той я приема като подадена от съдбата ръка.

Седмица по-рано водещата на "На кафе" показа и първата им официална съвместна снимка, изпратена й от нейната колежка.

Повод станаха "папарашки" кадри с двойката от лондонското летище "Хийтроу". Според очевидец Плевнелиев и Банова, които са заснети да се прегръщат, се предредили, за да летят за САЩ, информира Novini.bg.

Това обаче не е вярно, категорична беше Гала, която коментира фотосите в компанията на собствената си половинка Стефан. "Не са пътували за Щатите, в момента двамата са в Атина. Полетът, за който са чакали, е бил пълен и те самите са останали да чакат. Всъщност ходенето им до гишето е било просто информативно, поинтересували са се", поясни водещата.

В гръцката столица двамата са имали поредния професионален ангажимент - на конференция с участието и на други бивши и настоящи държавни глави.

По време на интервюто в последния ден на ноември те показаха и други снимки от съвместните си пътувания по света, например в Естония, където били поканени за дебати във връзка с европредседателството по различни теми: тя за климатичните промени, той за бъдещето на ЕС и заетостта при младите хора. Оттам отлетели директно за Ню Орлиънс, САЩ, където графикът на Плевнелиев бил запълнен със заседания...

Предшественикът на Румен Радев на "Дондуков" 2, който е и бивш регионален министър в първия кабинет "Борисов", призна за връзката си със синоптичката още в средата на ноември. Пред Цветанка Ризова в "Лице в лице" по Би Ти Ви той заяви: "Да, с Деси сме заедно. Аз никога не съм крил, че живях разделен с Юлиана. Разведохме се по взаимно съгласие. Сега съм свободен и мога да решавам с кого да бъда.

Прогнозата в моя личен живот е слънчева

Радваме се на една прекрасна и хармонична връзка." Започнали нашега, а в момента са много щастливи, разкри от своя страна Банова.

Двамата са били заснети заедно в публичното пространство още през април, когато присъстваха на наградите на фондация "Стоян Камбарев". Тогава обаче блондинката била придружавана от майка си, а тази среща само дала тласък на по-нататъшното им познанство.

Последвала интензивна комуникация, основно с есемеси. През юли пили първото си кафе заедно, а двойка станали по-късно, след като се видели на по кафе и в Гърция - и така вече три месеца.