Може да граничат с безумното, но някои неща са напълно законни, ако сте в правилната държава

Човекът е социално животно и като такова, той трябва да е част от обществото. Това обаче налага някои ограничения в името на общото благо. В днешно време тези ограничения са законите. На места те са изключително строги, но има държави, които в това отношение са по-либерални, поне в определени отношения. 

Ето няколко доста странни неща, които обаче са напълно легални, ако сте в правилната страна:

Така например в Испания на човек му е позволено да се разхожда гол. В страната има много нудистки плажове, но реално законът позволява човек да се разхожда гол, където поиска. Правилото датира от 1978 г. Няколко пъти са правени опити да бъде променено, но всичките - неуспешни.

В Индия пък човек съвсем спокойно може да се омъжи/ожени за животно. Статистиката показва, че най-популярни са браковете с кучета. Любопитен пример е пищната сватба на един индиец с куче. Той вярвал, че чрез този си брак ще изкупи натрупана карма - като малък убил две кучета.

Ако искате да откраднете произведение на изкуството, без да има последствия, в Холандия това е законно. Според закона в държавата ако откраднете произведение и то е във ваше владение 20 години, след това става легално ваше. Ако обаче кражбата е от музей, периодът е 30 години.

В много страни вече наркотиците са легални, но в Канада имате правото да поискате от държавен служител да ви инжектира хероин. Във Ванкувър има държавна структура, чрез която медицински лица помагат на наркомани да си инжектират хероин. Пристрастените носят веществото, но служители им го инжектират по стерилен, безопасен начин и следят да не стане предозиране. Програмата започнала преди 20 години, когато Ванкувър имал най-високия брой наркомани в развития свят.

Трафикът на органи е една от най-мрачните части на криминалния бизнес по света, но не и в Иран. Там можете напълно легално да продадете бъбрека си, като в някои градове дори се лепят обяви и постери за продаващи се органи. Изписани са кръвната група и телефонният номер, дори  резултатите от изследвания, които показват, че човекът е здрав. Според някои тази практика е допринесла положително за здравната система на Иран, тъй като списъкът с чакащи за трансплантация е почти празнен.

Източник: Expert.bg